Novell uitgedaagd door eigen ex-werknemer

Het voormalige hoofd van Novells ontwikkelafdeling, Jeff Merkey, ontwikkelt een 'open source' besturingssysteem dat het moet opnemen tegen Novells Netware.

Deze toekomstige concurrentie van zijn ex-werknemer betekent dubbel slecht nieuws voor de Amerikaanse leverancier van netwerksoftware. Het concern moest enige dagen geleden al een terugval in zijn inkomsten melden van 83 procent over het derde kwartaal. Timpanogas Research Group (TRG), de onderneming van Merkey, hoopt zijn 'open' software in de tweede helft van volgend jaar op de markt te kunnen brengen.
Merkey is al enige tijd een luis in de pels van Novell. De ex-medewerker kent een lange historie van juridische conflicten met zijn ex-werkgever. Hij is in een eerder stadium al diverse malen voor de rechter gedaagd door Novell, vanwege het ontwikkelen van diverse Netware-compatibele software. Het platform dat Merkey dit keer onder de naam Manos heeft ontwikkeld vertoont grote overeenkomsten met Novells eigen Netware smp-besturingssysteem (symmetric multiprocessing).
Het ziet ernaar uit dat TRG Novell op eigen terrein voor is. Ook Novell streeft ernaar de meerderheid van zijn netwerkdiensten onder 'open source' besturingssystemen te laten draaien. Eerder verklaarde de softwareleverancier alle belangrijke leveranciers van Linux te zullen ondersteunen, waaronder Red Hat, Caldera en Turbo Linux.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.