HP scheidt verkoop en ontwikkeling

Hewlett-Packard trekt zijn ontwikkel- en zijn verkoop- en marketing-afdelingen uit elkaar en brengt ze onder in aparte divisies.

Hiermee stemt HP als een van de laatste IT-bedrijven zijn interne organisatiestructuur af op het e-commercie tijdperk. Hewlett-Packard hoopt dat met de reorganisatie zowel de ontwikkeling als de marketing beter over de diverse productgroepen te coördineren zijn, en dat klanten daardoor bijvoorbeeld rechtstreeks en één keer worden gecontracteerd door de verkoopafdeling.
De salesafdeling wordt onderverdeeld in twee groepen: één voor zakelijke en één voor de consumentenmarkt; de Business Customer Organization en de Consumer Business Organization.
De producteenheden hebben na de reorganisatie, die in oktober zijn beslag zal krijgen, geen rechtstreeks contact meer met de klanten. Volgens zegslieden is Hewlett-Packard tevens van het principe afgestapt dat sommige partners alleen HP-hardware mogen verkopen. Dit is echter door het computerconcern nog niet bevestigd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.