Linuxcare weet overeind te krabbelen

Linuxcare leek eerder dit jaar het eerste slachtoffer te worden van de sterke daling in de IT-fondsen. Nu krabbelt het bedrijf weer overeind.

Volgens oprichter David Sifry was het een gekkenhuis binnen Linuxcare begin dit jaar. Het aannemen van personeel liep uit de hand: in twaalf maanden tijd groeide het bedrijf van 25 naar 270 werknemers. Omdat het vertrouwen van beursanalisten in Linux afnam, kelderde in de aanloop naar de - vooralsnog uitgestelde - beursgang de openbare koers van het Linuxcare-aandeel flink.
Nu zet het bedrijf zich, na een aantal maanden malaise, weer op de kaart. Op de Linuxworld-conferentie vorige week kondigde Linuxcare diverse overeenkomsten aan. Het heeft Motive Communications en Opensales weten te strikken voor zijn ondersteunende diensten op Linux-gebied. Ook gaat het software en hardware van derden geschikt maken voor het 'open source' besturingssysteem.
Met HP is een overeenkomst gesloten om diens software, waaronder een aantal Unix-applicaties, geschikt te maken voor het Linux-platform, De onderneming gaat nieuwe Linux-drivers ontwikkelen voor het opslagsysteem Storedge van Sun. IBM krijgt voor een flink bedrag toegang tot de Linux-kennisdatabank Deltabase die Linuxcare inmiddels opgebouwd heeft.
Linuxcare wist met het wegsturen van 70 personeelsleden in mei 33 miljoen dollar investeringsgeld uit te sparen. Dit geld was hard nodig omdat de voorgenomen beursgang afgeblazen werd. Ook topman Sarrat afkomstig van IBM moest in april het veld ruimen. Het bedrijf doet nog geen uitspraken over een eventuele datum voor een beursgang, maar zegt wel eind volgend jaar winstgevend te zijn.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-23T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.