Eerste online bankroof is een feit

In Engeland heeft de eerste online bankroof plaatsgevonden. Online bank Egg, die zelf spreekt van pogingen tot bankroof, was het slachtoffer.

De Britse politie heeft inmiddels drie mensen gearresteerd in verband met het onderzoek naar de Internetbankroof, dat al een half jaar duurt. De vastgezette hackers hebben vermoedelijk enige tonnen aan ponden gestolen.
Internetbank Egg, een dochter van Engelands grootste levensverzekeraar Prudential, beweert dat bij de roof geen klantrekeningen zijn geplunderd. Vele financiële websites kunnen ernstig worden gedupeerd door dit soort computerfraude.
Het National Crime Squad schat dat het cyber-risico per site ligt op 200 miljoen dollar per geval. "En dat wordt alleen maar meer", denkt Ben Ensor, een analist van Forrester Research. "Je hoeft niet meer naar een bank om deze te beroven, maar kan de misdaad plegen via je eigen PC."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-23T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.