FBI doet moeilijk bij telecom-fusies

De FBI bemoeit zich vergaand met fusies in de telecomsector om zijn afluisterpraktijken veilig te stellen. Dit zou fusiebsprekingen bemoeilijken.

Het gezaghebbende dagblad Wall Street Journal meldt dat de toezichthouder op de Amerikaanse telecommarkt (FCC) zich in toenemende mate ergert aan de FBI. Fusies worden bemoeilijkt en buitenlandse bedrijven worden tot onnodige investeringen gedwongen om aan de wensen van de FBI tegemoet te komen, is de opvatting van de FCC.
De meest recente bemoeienis van de FBI is met de voorgenomen aankoop van Voicestream Wireless, Amerika's grootste aanbieder van mobiele telefonie, door Deutsche Telekom. Daarbij speelt een rol dat het Duitse bedrijf gedeeltelijk staatseigendom is - al wordt het op termijn helemaal geprivatiseerd - en de FBI wil niet dat buitenlandse bedrijven hun lijnen beschikbaar kunnen stellen aan de eigen geheime diensten.
De FBI heeft zich eerder bemoeid met uitbreiding in de VS van het Canadese TMI. De Canadezen kregen pas toestemming nadat ze ermee hadden ingestemd om een schakelstation in New England te installeren waarlangs alle gesprekken in de VS moeten worden geleid. Tot nu toe heeft de FBI nog geen koop verhinderd, hoewel de federale recherche zich ook bemoeide met de mislukte aankoop van MCI door British Telecom.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-25T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.