Multinationals in trek bij IT-studenten

Sun, IBM, Microsoft, Intel en Hewlett-Packard zijn bij Europese IT-studenten de populairste bedrijven. Dit blijkt uit een Zweeds onderzoek.

Het bureau Universum ondervroeg IT-studenten in het laatste jaar van hun studie.
Een vijfde van de toekomstige IT'ers werkt het liefst bij een buitenlandse multinational of een groot nationaal bedrijf . Iets minder dan een vijfde kiest voor het eigen bedrijf. Een tiende kiest voor eenstart-up of een multinationale onderneming op eigen bodem. Minder dan een op de honderd van de IT'ers wil volgens de studie werken voor een politieke organisatie. Non-profit organisaties zijn helemaal uit de gratie bij jonge IT'ers. Geen enkele student gaf te kennen daarbij te willen werken.
De ranglijstjes zijn samengesteld op basis van de antwoorden van 176 IT-studenten. Aan het volledige onderzoek namen 4200 studenten deel, verbonden aan 63 universiteiten en hogescholen in Zwitserland, Noorwegen en alle landen van de Europese Unie behalve Portugal. De resultaten van dit volledige Europese onderzoek, waar ook de voorkeuren van andere studenten bij betrokken zijn, worden in september gepubliceerd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-25T00:00:00.000Z redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.