LTO backupt sneller en tape-onafhankelijk

IBM brengt in september een lijn tape-opslagsystemen met LTO-technologie uit. LTO kan sneller backups maken en tapes van verschillende fabrikanten hanteren.

IBM heeft samen met Hewlett-Packard en Seagate de LTO-technologie (Linear Tape Open) ontwikkeld. De LTO-producten van IBM bieden tot tweemaal zoveel capaciteit en snelheid voor het maken van backups van gegevens als de huidige systemen voor hetzelfde geld. "Met een capaciteit van 100 GB en een snelheid van 15 MB per seconde is LTO het nieuwe standaard backup-systeem voor Unix en Windows NT-omgevingen. Onze klanten groeien zo hard dat ze ieder jaar hun backup-systeem moeten uitbreiden. Door de hogere capaciteit is LTO een beter alternatief dan DLT", claimt Peter van Wingerden, sales manager LTO en NSM voor IBM Emea.
Met LTO kunnen klanten tapes van verschillende fabrikanten door elkaar gebruiken. "Het is gelukt met videorecorders, waarom dan niet met opslagtapes? Zo denken klanten in ieder geval wel", aldus Brenda Zawatski, vice-president 'removable' opslagsystemen bij de opslagdivisie van IBM. Big Blue zegt inmiddels de LTO-technologie aan 18 ondernemingen verkocht te hebben. Fujitsu Siemens is één van de bedrijven die met een licentie hun eigen LTO-lijn op de markt gaan brengen.
Naast op LTO gebaseerde backup-systemen gaat Fujitsu Siemens ook verder met DLT-systemen en de opvolger van DLT, Sdlt (Super Digital Linear Tape) van Quantum. De nu gebruikelijke prestaties van DLT-systemen (40 Gb en 6 MB per seconde) worden bij Sdlt minstens verdubbeld. Fujitsu Siemens neemt hiermee geen stelling in de op handen zijnde strijd tussen de LTO- en DLT/Sdlt-technologie. Fujitsu Siemens wil opslagsystemen leveren waar de markt naar vraagt. Als dat concurrerende systemen zijn dan zij dat zo.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-31T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.