Novell wil 30 procent van personeel ontslaan

Softwareproducent Novell beleeft zware tijden. De onderneming wil 30 procent van haar medewerkers naar huis sturen, in een poging weer 'boven Jan' te komen.

De software-ontwikkelaar uit Provo, Utah noteerde afgelopen maand desastreuze derde-kwartaalcijfers. De inkomsten daalden in die periode met maar liefst 83 procent. Verder is het bedrijf in een half jaar ongeveer zeventig procent minder waard geworden. In maart bedroeg de beurswaarde van Novell nog zo'n tien miljard dollar, momenteel nog 'slechts' drie miljard.
Novell verliest met zijn netwerkbesturingssysteem Netware bovendien steeds meer terrein aan de concurrenten Windows, Unix en open-sourcesysteem Linux. Weliswaar is de onderneming al enige tijd bezig met een reorganisatie en komt ze volgend jaar met een nieuwe versie van Netware, maar volgens veel deskundigen is Novell daarmee te laat. Ook zetten de kosten van de reorganisatie de resultaten van de onderneming verder onder druk.
Het terugbrengen van het personeelsbestand met dertig procent moet Novell wat meer lucht geven, zo melden welingelichte kringen. Begin volgende week wordt de officiële aankondiging daarvan verwacht, als onderdeel van een algehele kostenreductiecampagne. Overal in de onderneming zullen er arbeidsplaatsen worden geschrapt, maar het zwaartepunt zal waarschijnlijk liggen op het hoofdkantoor in Provo. Novell zelf geeft vooralsnog geen commentaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.