Data-mining krijgt steun in de rug

Aan de Universiteit van Illinois is een netwerkprotocol ontwikkeld waarmee gegevens uit verschillende bronnen gelijktijdig zijn te benaderen.

Met het Data Space Transfer Protocol (Dstp) kunnen gegevens van verschillende websites tegelijk, inreal time, worden gezocht, opgehaald en geanalyseerd, zelfs als de structuur niet overeenkomt. De onderzoekers van de Universiteit van Illinois in Chicago stellen dat daarmee Internet eindelijk is te gebruiken voor hetgeen waarvoor het eigenlijk was bedoeld: het uitwisselen van ruwe gegevens tussen wetenschappers.
De toepassing van Dstp is niet alleen voor wetenschappers interessant. Met name op het terrein van de elektronische handel liggen legio mogelijkheden. In deze sector is door verfijndere data-miningmethoden meer maatwerk mogelijk. De leveranciers zouden kunnen beschikken over betere, gedetailleerde informatie over hun klanten, waardoor bijvoorbeeld aanbiedingen specifieker toe te sturen zijn.
Wat het protocol Http is voor het wereldwijd uitwisselen van documenten, kan Dstp betekenen voor de uitwisseling van gegevens. In ieder geval heeft de Universiteit van Illinois het protocol al 'vrijgegeven aan de wereld'. Geïnteresseerden kunnen de software downloaden vanhttp://www.dataspaceweb.net samen met een kleine demonstratie. En het Amerikaanse National Center for Data Mining heeft al beloofd de infrastructuur en software te ontwikkelen die noodzakelijk zijn voor de ondersteuning van Dstp voordistributed data-mining.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.