Israëli's bouwen chip met Web-toegang

De iChip, zo heet een door een Israëlisch bedrijf ontwikkelde chip, die als belangrijkste kenmerk kan bogen op een ingebouwd Internet netwerk protocol.

TCP/IP in elk apparaat of machine die met de iChip wordt uitgerust - dat belooft Alan Singer van Connect One Semiconductors, een Israëlische ontwerper en fabrikant van chips. Niet langer hoeft een server alle heen en weer reizende data naar en van TCP/IP te vertalen; de iChip kan dat klusje wel af. Dit betekent dat ontwikkelaars niet langer speciale software in hun apparaten hoeven in te bouwen om met servers te communiceren.
De ontwikkeling van de iChip kan een enorme duw in de rug betekenen voor WAP-telefonie. Momenteel is het nog zo dat een met WAP (Wireless Application Protocol) uitgeruste telefoon contact moet maken met een specifieke service om de digitale snelweg op te kunnen. Zonder een isp (Internet service provider) met een WAP-dienst kan een wapje weinig beginnen. Is een WAP-telefoon echter met een iChip uitgerust, dan volstaat elke isp. Dit is een wereld van verschil die het gebruik van WAP-telefoons kan stimuleren.
De makers van de iChip denken al veel verder dan telefoons en handheld-apparaten. Zij zien de iChip als de weg naar het online krijgen van alles: van de gasmeter tot de koelkast tot auto's, videorecorders en camera's. In dat kader is het bedrijf iReady al bezig met het ontwikkelen van speciale iChip-producten. De mogelijkheden zijn enorm, aldus Alan Singer van Connect One. "Wanneer de gasmeter online is, is het niet meer nodig om een meteropnemer langs te sturen. Denk eens in wat voor een besparing dat oplevert in geld, transport en salaris."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-28T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.