National ontwikkelt beveiligingschip

National Semiconductor is bezig met de productie van een beveiligingschip voor het Trusted Computer Platform Allicance (Tcpa).

Tcpa is een platform van meer dan 140 bedrijven dat is opgericht om een standaard voor beveiliging in hardware te ontwikkelen. Onder meer Intel, IBM, Microsoft en Hewlett- Packard maken deel uit van dit consortium, dat vorige week zijn eerste specificatie uitbracht.
De coprocessor die Natsemi voor deze standaard fabriceert, beschikt over cryptografische technologie van Wave Systems. Hiermee zijn gegevens op hardwareniveau te versleutelen, wat een stuk veiliger is dan bescherming via software-oplossingen. De techniek is vooral bedoeld voor relatief kwetsbare infrastructuren als bedrijfs- en e-commercie-netwerken.
Natsemi concentreert zich bij de ontwikkeling van de chip niet alleen op het beveiligingsaspect. Doel van het bedrijf is een processor die naast cryptografie ook functies van het moederbord overneemt. Natsemi denkt hierbij onder meer aan de besturingseenheid van het toetsenbord, het energiebeheer van notebooks en het controleren van systeemgegevens van de PC.
De fabrikant van halfgeleiders hoopt de chip begin 2001 op de markt te brengen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-28T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.