Apple's Mac OS X gaat proefperiode in

Apple test de langverwachte tiende versie van zijn Macintosh-besturingssysteem vanaf 13 september middels de openbare bèta-test.

Dit kondigde Apple-president Steve Jobs aan op Seybold, een beurs in San Francisco voor grafici. Het zogeheten Mac OS X ligt volgens de computerfabrikant op schema om begin volgend jaar gereed te zijn. Volgens de oorspronkelijke planning zou de software echter in januari al uitkomen, zoals is aangekondigd op Apple's ontwikkelaarsbijeenkomst. Het bedrijf ontkent dat sprake is van een vertraging voor de lancering van de software.
Jobs onthulde verder dat het aanstaande nieuwe besturingssysteem naast de kleurrijke, nieuwe Aqua-interface ook de traditionele, meer ingetogen Mac-gui (grafische gebruikers-interface) behoudt, middels de zogeheten Aqua Pro Mode. Daarmee reageert de leverancier op de kritiek van professionele gebruikers dat Aqua - en daarmee Mac OS X zelf - teveel op consumenten is gericht.
De Apple-topman poogde tijdens zijn toespraak een demonstratie te geven van de verbeterdestandby-capaciteiten van Mac OS X voor notebookcomputers. Dat besturingssysteem moet namelijk aanzienlijk sneller kunnen 'ontwaken' uit de slaap-modus dan het huidige Mac OS 9. De voor de demonstratie gebruikte proefversie voldeed echter niet aan deze belofte.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.