Cybersight nieuwste wapen tegen virussen

De Britse starter Cryptic Software zegt een product te hebben ontwikkeld dat huidige beveiligingssystemen in de schaduw zet.

Cryptic beweert dat zijn gepatenteerde technologie, Cybersight geheten, veel meer virussen opspoort en tegenhoudt dan de meeste andere detectiesystemen. Volgens oprichter David Duke hebben moderne beveiligingsproducten vaak moeite met de gevaarlijkere bedreigingen, zoals Trojaanse paarden.
Veel firewalls, zo beweert hij, negeren versleutelde bestanden die ze niet kunnen openen. Hierdoor zijn systemen erg kwetsbaar. Het op het bedrijfsleven gerichte Cybersight daarentegen opent en checkt dergelijke bestanden volgens Duke voortdurend.
Wanneer de Shape-technologie van Cryptic een potentieel gevaar detecteert, verplaatst het systeem deze naar een geïsoleerde, centrale server waar eventuele virussen geen schade kunnen aanrichten. Daarnaast geeft het product bedrijven de mogelijkheid om de machines van hun personeel te controleren op ongewenst gebruik, zoals het downloaden van pornografisch materiaal of screensavers.
Afnemers moeten Cybersight overigens wel op alle clients en servers van een netwerk installeren, om zo gaten in de beveiliging te voorkomen. De kosten voor gebruik van de technologie, waarvan de ontwikkeling vijf jaar heeft geduurd, is nog niet definitief vastgesteld. Volgens Duke is de hoogte van de prijs afhankelijk van de omvang van een installatie. Is deze relatief klein, dan kunnen de kosten oplopen tot een kleine honderd pond. Bij zeer grote installaties daalt de prijs naar minder dan tien pond.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-06T00:00:00.000Z René van Vemde