Corel sluit ontwikkelpost in Dublin

Corel heeft besloten zijn internationale ontwikkel-fabriek in Dublin te sluiten als onderdeel van het plan 40 miljoen dollar aan kosten te reduceren.

Er komen 139 mensen in Ierland op straat te staan. De ontslagen komen bovenop de in juni reeds aangekondigde afslanking van 320 banen wereldwijd. Het struikelende bedrijf gaat eveneens 12 miljoen dollar snijden in zijn advententiebudget en 5 miljoen dollar bij verkoop en kosten voor productontwikkeling.
De vestiging in Dublin vertaalde de producten van Corel naar niet-Engels sprekende landen. De onderneming gaat deze activiteit nu integreren in het hoofdkantoor in het Canadese Ottowa.
Corel staat aan de vooravond van opwaardering van zijn vlaggenschip. De nieuwste versie van Coreldraw in twee jaar moet in november klaar zijn. Tevens werkt het bedrijf hard aan een eigen Linux-versie voor bureaucomputers. Dit moet in de eerste helft van volgend jaar op de markt komen.
Een maand geleden is oprichter en directeur Michael Cowpland terzijde geschoven en hebben tijdelijk Derek Burney en John Blaine, het roer overgenomen.
Volgens nieuwsbureau Computerwire staat Cowpland een rechtszaak te wachten wegens handel in aandelen met voorkennis. Het proces gaat volgend jaar van start. Mocht hij schuldig worden bevonden, dan staan hem flinke geldstraffen en twee jaar cel te wachten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-07T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.