Aanbieding PC op krediet verlokt Mexicanen

Mexicaanse Internet-aanbieders bieden PC's op afbetaling aan om meer mensen Internet op te krijgen. De Mexicanen happen massaal toe.

Je bent gewend aan torenhoge rentes en de melding van je creditcard dat het krediet op is. En dan krijg je het aanbod om voor een luttel bedrag per maand een hypermoderne PC van Apple, Compaq, Dell of een andere grote naam in huis te halen. Wat doe je dan als Mexicaan? Inderdaad: je hapt toe.
Het gaat dus uitstekend met de nieuwste truc van de Mexicaanse Internet-aanbieders om wat meer landgenoten online te krijgen - en daar uiteraard goed aan te verdienen. In vergelijking met de grote buurman de VS stelt het Internet-gebruik in het bijna 100 miljoen tellende Mexico nog maar weinig voor. Een dikke vijf procent van de Mexicanen heeft een computer in huis en dat is tien maal zo weinig als in de VS. Zorg dat er een PC staat en mensen gaan hem vanzelf (ook) voor Internet gebruiken, redeneren de Internet-aanbieders.
En het werkt. Telefonos de Mexico (Telmex), het staatstelefoonbedrijf en ook de grootste provider in Mexico, heeft in een jaar tijd al 160.000 computers aan de man en vrouw gebracht en verkoopt er dan bijna altijd meteen een Internet-aansluiting bij: van de ruim 500.000 aansluitingen die Telmex momenteel heeft, komen er nu bijna 30 procent uit het 'PC-privéplan' van het bedrijf.
Telmex is niet de enige die de koppelverkoop heeft ontdekt. AOL Zuid-Amerika en het Spaanse Terra spelen het spel ook op die manier, en portal Todito.com wil er binnenkort mee beginnen. Bij AOL bestaat het aanbod uit een Compaq voor 24 maandelijkse termijnen van 55 dollar, Terra biedt eveneens een Compaq aan met ongelimiteerde toegang tot Internet voor vier jaar lang 30 dollar per maand.
De vraag blijft natuurlijk of Internet echt booming-business wordt in Mexico. Het land wankelde een paar jaar geleden bijna letterlijk op de rand van de afgrond en de armoede is groot. Het minimumloon bedraagt 120 dollar per maand, en dan is 30 dollar veel geld. Voor 50 miljoen Mexicanen zal Internet sowieso altijd een onbekend begrip blijven. Zij zijn zo arm dat een telefoon voor hen al een ongehoorde luxe is, laat staan een computer.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-08T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.