Citrix zoekt zijn heil in asp-markt

Softwareleverancier Citrix gaat zich met een reeks nieuwe producten richten op de markt voor applicatiedienstverlening (asp).

Het bedrijf hoopt daarmee nieuwe klanten te winnen. Het onthulde nieuwe web-programmatuur en extra functionaliteit voor zijn slanke client/server-software Metaframe, waarmee dat product ook gebruik via Internet ondersteunt.
Verder heeft Citrix de toekomstige ontwikkeling van Metaframe herzien. Met ingang van de nu gelanceerde Internet-functionaliteit verschijnen verbeteringen als pakketten die modulair zijn uit te breiden (feature releases). Wijzigingen op het diepere niveau van de software-architectuur (service packs) verschijnen eens in de anderhalf jaar.
"We willen grote gebruikers niet voor het blok zetten om hun hele Metaframe-installatie opnieuw uit te voeren als er wat nieuwe mogelijkheden beschikbaar zijn. Bovendien willen we de functionaliteit in een hoger tempo uitbreiden", zegt directeur productmanagement Matt Dircks van Citrix.
De softwareleverancier denkt met deze ontwikkelroute - gecombineerd met reeds eerder beloofde Metaframe-uitvoeringen voor de Unix-varianten van IBM en Hewlett-Packard - meer voet aan de grond te krijgen bij bestaande gebruikers. Daarnaast moeten de nieuwe webtoepassingen klanten winnen die applicaties aanbieden via Internet (asp's).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-19T00:00:00.000Z Redactie Computable