Oracle stort zich vol overgave op asp-markt

Door zijn software als dienst aan te bieden wil Oracle vaste voet krijgen op de asp-markt. Het bedrijf maakt zich op voor een frontale aanval.

Het concern benut versie 4.0 van Jdeveloper en een aantal andere applicaties om de aandacht die Microsoft met zijn .Net-formule weet te trekken af te leiden. Op de in oktober te houden Open World Conferentie gaat het zijn asp-oplossingen uitgebreid uit de doeken doen.
Het is duidelijk dat het bedrijf stelling neemt tegen Microsoft wat betreft de Uddi-XML standaard (Universal Description Discovery and Integration), die onder andere door Microsoft, Ariba en IBM is voorgesteld. Oracle beschuldigt Microsoft ervan om XML als dekmantel te gebruiken. Wat Big Green eigenlijk wil is dat meer programmeurs overstappen op zijn bedrijfsspecifieke ontwikkelhulpmiddelen Visual Studio en C++. Ontwikkelaars die echt platform onafhankelijk programmeren maken gebruik van Java, aldus Oracle. Het bedrijf noemde Uddi een "academische oefening", maar gaat het wel ondersteunen als de standaard geratificeerd is.
Tegenover nieuwsdienst Computerwire lichtte het bedrijf een tipje van zijn asp-sluier op. De 8i database krijgt functionaliteit voor het virtueel afsluiten van gegevensbanken. Door versleuteling en toegangscontrole zijn weergaven uit een database aan verschillende groepen gebruikers toe te kennen. Verder staat versie 4.0 van Jdeveloper programmeurs toe om op afstand softwarecode te bewerken. Dit moet het ontwikkelen van geïntegreerde applicaties voor asp-dienstverleners vergemakkelijken. Deze versie moet in de herfst uitkomen, na vrijgave van versie 3.2 die met de start van de Open World Conferentie beschikbaar is.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-12T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.