Joint venture Microsoft en Ericsson een feit

De al in december aangekondigde joint venture tussen softwarebedrijf Microsoft en telecomgigant Ericsson is formeel van start gegaan.

De nieuwe divisie, voluit Ericsson Microsoft Mobile Venture AB geheten, zal zich gaan toeleggen op applicaties als mobiele email en beheer van persoonlijke informatie.
Volgens de bedrijven zijn de eerste producten gericht op GSM, waarbij ze gebruik zullen maken van SMS en WAP-technologie. Het duo gaat zich daarnaast ook bezig houden met diensten die gebaseerd zijn op Gprs, Edge (enhanced data rates for global evolution) en derde generatie technologie, alsmede Bluetooth en Universal Plug en Play.
De ondernemingen zeggen Microsoft's Windows 2000 server en Exchange platform te willen integreren met de infrastructuur van Ericsson om hun producten zo wereldwijd te kunnen dekken.
Ulf Avrin, directeur van de divisie, zei op een persconferentie te verwachten dat de nieuwe onderneming een groot gedeelte van de mobiele Internet markt gaat pakken. Hij voegde daaraan toe dat veel aanbieders van draadloze netwerken interesse getoond zouden hebben voor de combinatie. Volgens Avrin zijn er inmiddels gesprekken gaande met operators uit de Verenigde Staten, Groot-Brittanië, Duitsland, Nederland en Scandinavië.
Ericsson verwacht dat mobiele apparatuur als telefoons en PDA's de PC in 2003 hebben vervangen als voornaamste middel voor toegang tot het wereldwijde web. Volgens het Zweedse bedrijf, dat een aandeel heeft van 70 procent in de joint venture, zijn er eind volgend jaar 200 miljoen mobiele Internet gebruikers.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-12T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.