Nieuw schild moet foute plaatjes weren

Twee Duitse technologiebedrijven gaan samen een firewall ontwikkelen die de ontvanger afschermt van aanstootgevende beelden.

Biodata, leverancier van beveiligingsoplossingen, gaat zijn technologie integreren met die van Cobion, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het zoeken en scannen van digitale plaatjes.
Het uiteindelijke resultaat moet afnemers in staat stellen potentieel aanstootgevend zaken als pornografie, extreem geweld, beelden van politieke extremisten en auteursrechterlijk beschermd materiaal te weren van hun systemen.
Cobion's 'visuele zoekmachine' vormt het belangrijkste element van de nieuwe firewall. Deze technologie zoekt niet alleen naar beelden, maar analyseert en indexeert ze ook op inhoud. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van zijn Global Imagecenter, één van 's wereld grootste databases op het gebied van beeldmateriaal. Dit systeem, dat beschikt over 500 processoren, is in staat 30 tot 50 miljoen nieuwe beelden per dag te indexeren.
Cobion gebruikt zijn Imagecenter ondermeer voor diensten als het speuren naar auteursrechterlijk beschermde beelden op Internet en het herkennen van gezichten voor beveiligingsdoeleinden. Tot de klantenkring van het bedrijf behoren onder andere Adidas en Mecedes Benz.
Biodata's bijdrage bestaat uit het leveren van hoogwaardige technologie voor het beschermen van gegevens.
De Smartfilter-technologie van beide bedrijven moet voor het eind van het jaar beschikbaar zijn als uitbreiding voor Biodata's BIGapplication en Spinkx firewall producten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-12T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.