Inbraak in Amerikaans kernwapenlab

Na bijna een jaar heeft de FBI in Minnesota een 21-jarige Amerikaan gepakt wegens het inbreken in een computer van een onderzoekscentrum voor kernwapens.

De jongeman is voorlopig weer vrijgelaten op borgtocht, maar het openbaar ministerie wil hem in Californië laten berechten voor zijn inbraak in het Lawrence Livermore laboratorium van de Universiteit van Californië.
Volgens FBI-woordvoerder Andrew Black heeft de hacker geen kans gezien om toegang te krijgen tot geheime documenten, maar zag hij wel kans de administratie zodanig in de war te schoppen dat het niet meer aan de praat was te krijgen. Pas een week en 50.000 dollar later werkte het systeem weer naar behoren.
Volgens zijn advocaat heeft zijn cliënt geen crimineel verleden en is er al evenmin sprake van een grote zaak. Als het echt een zaak van nationale veiligheid was geweest, had de FBI wel wat harder aan de zaak getrokken, zei hij gisteren. En bovendien: in dat geval zou zijn cliënt ook niet op borgtocht zijn vrijgelaten in afwachting van zijn proces.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.