KPN heeft interesse in Liberty Surf

Volgens de Franse krant Les Echos is Liberty Surf, een aanbieder van gratis Internet, op zoek naar een koper om de felle concurrentiestrijd aan te kunnen.

Het eveneens Franse conglomeraat Vivendi zou de meeste kans maken, maar daarnaast meldt de krant KPN Telecom, Tiscali en het Duitse T-online als geïnteresseerde kopers. De overnamegesprekken zijn al in een vergevorderd stadium, aldus de krant.
Liberty Surf zou voor KPN interessant kunnen zijn met het oog op een mogelijk licentie voor Umts-diensten in Frankrijk. Op dit moment heeft KPN in Frankrijk nog geen activiteiten. Als een bod wordt gedaan op een umts-licentie, dan gaat dat waarschijnlijk samen met partners Hutchison en NTT Docomo en mogelijk ook met lokale operators.
Na de veiling in Duitsland, waar KPN voor 18,6 miljard gulden een licentie in de wacht sleepte voor zijn dochter E-Plus, gaf het telecombedrijf kort geleden te kennen nu vooral prioriteit te geven aan een licentie in België. Of het ook in Frankrijk en Italië een gooi zou doen naar een licentie, liet KPN in het midden.
KPN wilde gisteren dan ook gen commentaar geven op de vermeende belangstelling voor Liberty Surf. Vivendi ontkent dat er al een akkoord is bereikt met LibertySurf. Volgens Les Echos moet het conglomeraat eerst nog een koper vinden voor zijn aandeel van 55 procent in AOL Frankrijk.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-15T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.