Paul Maritz 'eindelijk' weg bij Microsoft

Tot vorig jaar gold Paul Maritz nog als de derde man bij Microsoft, achter Bill Gates en Steve Ballmer. Nu trekt hij zich terug op zijn ranch in Zimbabwe.

Daarmee is Maritz de zoveelste topman in de laatste anderhalf jaar die het softwareconcern verlaat. Volgens Microsoft is er zeker geen sprake van een structurele uitstroom. Het is gewoon een samenloop van omstandigheden, zo laat het bedrijf weten.
Iedere topman die de afgelopen achttien maanden Microsoft de rug toekeerde, had daarvoor zijn eigen redenen. Sommigen hadden persoonlijke redenen, sommigen wilden graag een nieuw bedrijf in de markt zetten, anderen stortten zich op filantropische doelen, zoals het investeren in ideële bedrijven, of besloten 'gewoon' te gaan rentenieren. De tijd die ze doorbrachten bij Microsoft heeft in ieder geval geen van hen windeieren gelegd.
Het vertrek van Maritz komt niet onverwacht. Eigenlijk was hij al zo'n anderhalf jaar aan het 'afbouwen'. Tot een grootscheepse reorganisatie in maart 1999 was Maritz de baas over de twee grootste inkomstenbronnen van Microsoft: Windows en Office. Daarna kreeg hij de leiding over de Microsoft-divisie die zich bezighoudt met de relaties met ontwikkelaars. In juli 1999 nam zijn ondergeschikte de dagelijkse leiding over deze divisie over. Op dat moment gaf Maritz voor het eerst te kennen dat hij terugwilde naar zijn geboorteland Zimbabwe.
Maritz' bedrijfsonderdeel is inmiddels ondergebracht in dat van Jim Allchin, de platformproductengroep. En Sanjay Parthenasarathy, die voorheen moest rapporteren aan Maritz, krijgt vanaf nu een rol als ontwikkelaar en 'bedrijfsevangelist'. Hij legt in die functie direct verantwoording af aan Microsoft-baas Steve Ballmer.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.