Tespar brengt stemherkenning naar smartcards

Tespar moet ervoor zorgen dat transacties op Internet een stuk veiliger verlopen. Dergelijke smartcards reageren alleen op de stem van de eigenaar.

De gepatenteerde Tespar-technologie (time encoded signal processing and recognition), afkomstig van het Engelse bedrijf Domain Dynamics, is al in gebruik bij verschillende Internet portals en aanbieders van mobiele diensten die er transacties mee verifiëren. Consumenten konden echter alleen vanaf een PC gebruik maken van de techniek.
Maar dat is volgens Domain Dynamics verleden tijd. De organisatie zegt erin geslaagd te zijn Tespar te implementeren in een standaard 8-bit, 8 Kb smartcard, wat de mogelijkheden sterk vergroot. Zo zou het systeem in de nabije toekomst de veel minder veilige PIN-standaard (personal identity number) kunnen vervangen.
De technologie werkt door de patronen van de menselijke stem om te zetten in een unieke identificatiecode. Een proces dat volgens het Engelse bedrijf zo'n twee minuten duurt, maar wel een voor 99,9 procent accurate code oplevert.
Deze 'sleutel' wordt vervolgens gerenderd als een Java-applet, waardoor het niet nodig is om de gegevens van een stem-sample op te slaan in de smartcard. Hierdoor kunnen vervalsers de stem van de originele gebruiker niet uit het kaartje reconstrueren.
European Telecom, een Engels aanbieder van mobiele diensten, heeft al een licentie genomen op Tespar. Het bedrijf zal de beveiligingstechnologie implementeren in zijn handsets.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-15T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.