Arthur Andersen óók in zee met Microsoft

In navolging van zijn inmiddels zelfstandige zuster Andersen Consulting richt internationaal adviesbureau Arthur Andersen een joint venture met Microsoft.

Behalve die twee bedrijven zal ook IBM deel uitmaken van de joint venture, die volgende week officieel zal worden gepresenteerd. Het nieuwe bedrijf zal IT-diensten gaan bieden aan beginnende bedrijven en gespecialiseerde bedrijfstakken, zoals de gezondheidszorg.
Met de oprichting van de joint venture onderstreept Arthur Andersen zijn strategie om verder te groeien in de IT-dienstenbranche. Die strategie was de aanleiding tot de begin augustus definitief geworden scheiding tussen Andersen Consulting en Arthur Andersen. Bij een reorganisatie in 1989 werden Andersen Consulting en Arthur Andersen opgezet als twee volledig onafhankelijk opererende bedrijfsonderdelen, met ieder hun eigen, strikt gescheiden dienstenpakket. Arthur Andersen zou zich bezighouden met fiscale adviezen, accountancy en audit-diensten. Andersen Consulting zou zich richten op de markt van management- en technologische advisering.
Volgens Andersen Consulting (AC) zou Arthur Andersen (AA) zich echter niet aan de afspraken zou houden. Zo was AA inmiddels actief geworden op terreinen als technologie-integratie, strategische bedrijfsplanning en bedrijfstransformatie. Op al die terreinen gold AC als marktleider.
De Internationale Kamer van Koophandel (ICC) bepaalde vorige maand dat Andersen Consulting op eigen kracht verder mag, zonder verplichtingen aan Arthur Andersen. Het enige dat Andersen Consulting moest inleveren was zijn naam.
In maart richtten Andersen Consulting en Microsoft samen voor een miljard dollar een joint venture op die Internet- en adviesdiensten moet gaan leveren aan bedrijven, gebaseerd op Microsofts Windows 2000-besturingssyteem. Het nieuwe bedrijf kreeg de naam Avenade. Microsoft steekt bijna 400 miljoen dollar in Avenade en levert daarnaast ontwikkelondersteuning. Andersen Consulting, waarvan Avenade in feite deel uitmaakt, levert de training en andere adviesdiensten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.