Piek in online verkoop van vakanties

Het gaat goed met de online verkoop van vakanties. Volgens Gartner Group bereikt de wereldwijde verkoop dit jaar een recordomzet van 19,5 miljard dollar.

Dat betekent een stijging met 85 procent vergeleken met vorig jaar. De omvang van de verkoop van vakanties via Internet bedroeg over 1999 nog 10,5 miljard dollar. Volgens Gartner is de forse groei met name te danken aan de toename van Internet-gebruikers buiten Noord-Amerika die online hun vakantie boeken. Het onderzoeksbureau constateert tevens een sterke toename van de vraag naar Westerse goederen via Internet in Azië. Daar voorspelt Gartner voor dit jaar een groei van 91 procent. Volgens Gartner zal de verkoop van online vakanties in Europa dit jaar met 96 procent toenemen, maar Noord-Amerika is nog steeds goed voor meer dan de helft van de boekingen.
Volgens Gartner is de sterke groei in online vakanties niet alleen te danken aan de toenemende vraag. Het onderzoeksbureau signaleert tevens dat reisbureaus nieuwereal-time boekingssystemen hebben geïnstalleerd, waarmee Internet-gebruikers sneller en gerichter hun vakanties kunnen plannen en boeken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.