Onderzoek ingesteld naar Deutsche Telekom

De Duitse telecommunicatie-waakhond Reg TP heeft een officieel onderzoek ingesteld naar de prijzen die Deutsche Telekom rekent voor zijn Internet-dienst.

Reg TP zegt tot het onderzoek besloten te hebben na klachten van andere operators, waaronder Media Ways, die beweren dat Telekom op oneerlijke wijze concurreert. De telecommunicatie-gigant zou zijn eigen isp (Internet service provider) T-Online minder in rekening brengen voor het gebruik van zijn netwerk dan rivaliserende bedrijven.
In Duitsland is het zo dat isp's weliswaar eenflat-rate service kunnen aanbieden aan hun klanten, maar tevens eendial-up tarief moeten betalen aan de exploitant van het lokale netwerk waarvan ze gebruik maken.
Als Deutsche Telekom zich inderdaad schuldig maakt aan oneerlijke concurrentie is het goed mogelijk dat Reg TP het concern dwingt om rivaliserende aanbieders geen telefoontikken meer in rekening te brengen voor het gebruik van zijn verbindingen.
In Groot-Brittannië gebeurde eerder dit jaar iets vergelijkbaars toen toezichthouder Oftel na een klacht van MCI Worldcom bepaalde dat British Telecommunications de Friaco (flat rate Internet acces call origination) in het leven moest roepen. Friaco wil zeggen dat isp's telecombedrijven betalen voor het aantal lijnen dat ze gebruiken en niet voor de hoeveelheid data die zich over die lijnen verplaatst.
Telekom, dat de aantijgingen ontkent, heeft zes weken de tijd gekregen om een antwoord te geven aan Reg TP.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-19T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.