Microsoft lijft PMI in voor onbekend bedrag

Microsoft heeft er weer een nieuwe aanwinst bij. Het bedrijf maakte gisteren bekend dat het Pacific Microsonic (PMI) heeft overgenomen.

PMI is de ontwikkelaar van Hdcd (high definition compatible digital), een gepatenteerde audio-technologie die vervormingen bij opnames van geluid corrigeert. Grote studio's maken gebruik van Hdcd om er zeker van te zijn dat ieder detail van een uitvoering ook te horen is op CD of DVD.
"Wij geloven dat PMI's expertise en technische vooruitgang ons werk op het gebied van digitale audio-technologie complementeert", aldus Geordie Wilson, product manager van Microsofts digitale media divisie.
Toch, en dat is vrij uitzonderlijk, zegt het softwareconcern nog niet te weten wat het precies met PMI en zijn technologie wil gaan doen. Volgens Wilson is het daar nog te vroeg voor. Microsoft maakt overigens ook niet bekend wat het voor de overname betaalt.
Daarnaast werkt Microsoft aan een nieuw offensief tegen software-piraterij. Het bedrijf zou een nieuwe, wereldwijde licentie-strategie overwegen om misstanden zoveel mogelijk te beperken. Het zou in plaats van de traditionele certificaten die het nu gebruikt een systeem met streepjescodes willen hanteren. De code van bijvoorbeeld een Windows-kopie zou dan alleen te lezen zijn door de oem-PC die samen met de software worden geleverd. Het bedrijf uit Redmond hoopt zijn programmatuur op deze manier aan de systemen te binden. Microsoft toonde zich niet bereid tot het geven van commentaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-20T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.