S3 onthult dochter voor Internet-applicaties

Technologiebedrijf S3 maakt bekend dat Frontpath de intern opgerichte dochter is die Internet-applicaties gaat ontwikkelen en verkopen.

Het eerste product van Frontpath, wiens naam tot voor kort onbekend was, zal een 'webpad' zijn. Deze met een aanraakscherm uitgeruste handcomputer is bedoeld voor webbrowsen. Hij maakt gebruik van een TN3120-chip van Transmeta en een op Linux gebaseerd besturingssysteem.
Frontpath zegt voor de Transmeta-chip gekozen te hebben omdat deze volgens het bedrijf uitstekend overweg kan met applicaties die rijk zijn aan beeld en geluid en bovendien zuinig met energie omspringt.
"Linux stelt de consument in staat de gebruikersomgeving aan te passen en te verpersoonlijken op een manier waar Wintel-apparaten niet aan kunnen tippen", beargumenteert manager Janet Leising de keuze voor het 'open source' besturingssysteem.
De onderneming schuift de machine naar voren als een 'op persoonlijke informatie gerichte toepassing'. Het nog naamloze apparaat beschikt onder meer over software die zich aanpast aan het surfgedrag van de gebruiker. Frontpath brengt de webpad, die breedband Internet ondersteunt, 27 september op de markt.
Met de oprichting van het dochterbedrijf wil S3 zich nog nadrukkelijker profileren als een onderneming in consumenten-elektronica. S3 vestigde zijn naam als fabrikant van grafische kaarten maar besloot deze activiteit in augustus dit jaar stop te zetten. In plaats daarvan concentreert het bedrijf zich op zijn succesvolle Rio MP3 audio-spelers, thuisnetwerk-producten en apparaten voor Internet-toegang.
Vorige week maakte het concern bekend dat het van plan is om handcomputers van het Engelse Psion in de Verenigde Staten te gaan verkopen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-21T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.