IBM, i2 en Ariba bundelen e-marktkrachten

In het spoor van de eerdere alliantie tussen Commerce One en SAPMarkets, bundelen IBM, i2 Technologies en Ariba hun online marktplaatsactiviteiten.

Inmiddels hebben de partijen de eerste fase afgerond, waarin een groot deel van de online producten met elkaar zijn geïntegreerd.
Daarbij gaat het onder andere om componenten van de Ariba-software, i2's logistieke en handelssoftware en IBM's serverplatforms. De integratie van de producten startte in maart en nam in totaal ruim drie maanden in beslag. Bij de integratie waren wereldwijd 300 software-ontwikkelaars betrokken.
Volgens i2 Technologies is het vanwege de moordende concurrentie onder softwareproducten voor online marktplaats van belang snel oplossingen te kunnen bieden. "Als we die producten zelf vanaf de grond af zouden moeten ontwikkelen, zouden we snel terrein verliezen. Vandaar dat een bundeling van krachten noodzakelijk is."
Belangrijkste doel van deze integratieronde was, om de hoofdcomponenten van de Ariba en i2 software geschikt te maken voor IBM hardware, zoals de WebSphere applicatie server, het MQSeries Messaging System, de DB2 databse en de Tivoli e-marketplace Manager.
Maar het proces is nog lang niet afgerond. Zo staat de integratie van de poort van Ariba marketplace met IBM's AIX-variant van Unix en de connectie met DB2 voor de komende twee kwartalen op het programma. Bovendien moet Ariba Marketplace ook nog worden geïntegreerd met i2's Discovery Catalog.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.