Nieuwe chipset van Engelse starters

De bedrijven Cyan Technology en Amino Communications beweren dat hun nieuwe 16-bit chipset fabrikanten van Internet-producten een hoop geld bespaard.

Cyan maakt in zijn chipset gebruik van technologie van Cambridge Consultants (CCL), het bedrijf waaruit het is voortgekomen. Volgens de starter zorgt de complexe mathematiek van deze technologie ervoor dat de 16-bit chip bewerkingen kan uitvoeren waar de concurrentie 32-bit microprocessors voor nodig heeft. Hierdoor hebben de chips veel minder transistors aan boord, hetgeen ze goedkoper maakt om te produceren.
Daarnaast heeft het bedrijf als eerste een licentie genomen op de Intact-technologie van Amino, een ontwikkelaar van netwerk toepassingen waarmee Cyan een samenwerking is aangegaan. Amino beweert dat Intact's aanpasbare modules, die verschillende componenten binnen een product via een vaste lijn met elkaar kan verbinden, ontwikkelkosten met 80 procent verminderen. De tijd die nodig is om een idee als product op de markt in te voeren wordt volgens Amino door zijn gepatenteerde architectuur met 70 procent teruggebracht.
Cyan zegt met de begin volgend jaar verwachte chipset een wapen in handen te hebben waarmee het de reuzen in de industrie, zoals Hitachi, Siemens en Fujitsu, kan bestrijden.
De bedrijven richten zich vooralsnog op Internet-compatibele producten als gateways, opzetkastjes en MP3 spelers.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-21T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.