Credit Suisse wil miljoen online beleggers

Credit Suisse wil via Internet de vleugels uitslaan. De Zwitserse bank opent een website waar beleggers 24 uur, wereldwijd in aandelen kunnen handelen.

De site geeft wereldwijd toegang tot 15 verschillende beurzen, waaronder die In New York, Londen, Frankfurt, Amsterdam en binnenkort Tokyo.
Het afgelopen jaar heeft de bank 250 miljoen Zwitserse frank (350 miljoen gulden) in het project geïnvesteerd en de plannen zijn ambitieus. In oktober start een grote campagne in Duitsland en Groot-Brittannië en in 2003 wil Credit Suisse via de site maar liefst een miljoen klanten bedienen. De bank belooft dat orders binnen een minuut worden verwerkt.
De minimuminleg voor het online beleggen is duizend euro. Niet hoog voor een bank die zich vooral op de wat rijkere clientele richt. Maar al ligt de lat laag, de bank verwacht toch vooral dat de wat meer gefortuneerde beleggers, die zo'n 50.000 tot 100.000 euro te beleggen hebben, van de dienst gebruik zullen maken.
Via het online beleggen hoopt de Zwitserse bank op een relatief goedkope manier toegang te krijgen tot de markten in andere Europese landen. Een kantorennetwerk opbouwen kost vele malen meer, terwijl de kansen op succes niet al te groot zijn.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-22T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.