Intel geeft terrein prijs op Europese markt

Door tegenvallende verkopen op de Europese markt kan chipgigant Intel niet voldoen aan zijn eerdere winstverwachtingen over het derde kwartaal.

Het is de eerste keer sinds het eerste kwartaal van 1998 dat Intel met teleurstellende cijfers komt.
Net als veel andere Amerikaanse technologiebedrijven kampt ook Intel met de gevolgen van de hogere olieprijs en de lagere euro, waardoor de export naar Europa verhoudingsgewijs veel duurder is geworden. Sommige analisten suggereren echter ook dat Intel te maken heeft met een steeds sterkere concurrentie van directe concurrent AMD, dat door de ontwikkeling van snellere processoren en scherpere prijzen marktaandeel zou afsnoepen van Intel. Overigens ontkent de chipgigant ten stelligste dat AMD zijn marktpositie in Europa te koste van Intel heeft kunnen versterken.
Intel verwacht dat zijn omzet aan het einde van het derde kwartaal, tot 30 september, tussen de 8,5 en 8,7 miljard dollar zal bedragen. Analisten gingen uit van een bedrag tussen de 9 en 9,1 miljard dollar. Dit betekent dat de verkoop niet 9 tot 10 procent, maar 3 tot 5 procent hoger zal liggen dan het kwartaal ervoor.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.