Boekhouding Lernout & Hauspie onder de loep

De Securities and Exchange Commission (SEC) is een onderzoek gestart naar de boekhouding van het Vlaams-Amerikaanse spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie.

Het aandeel L&H kreeg door de berichten een flinke tik op de Nasdaq en kelderde van 28,82 naar 15,08 dollar.
De aandacht van beurswaakhond SEC concentreert zich op de verkoopcijfers van het bedrijf in Singapore en Zuid-Korea die over de laatste twee kwartalen toenamen van vrijwel nihil naar de helft van de totale omzet.
In augustus plaatsteThe Wall Street Journal de nodige vraagtekens bij L&H's verkoopprestaties in Zuid-Korea. Volgens de zakenkrant was er sprake van een overdrijving van de verkoopresultaten. De onderneming reageerde met een wereldwijd onderzoek van accountant KPMG, in een poging de betrouwbaarheid van de cijfers bewezen te krijgen. Ondertussen trok topman Gaston Bastiaens zich terug uit L&H, maar het bedrijf ontkent ten stelligste dat dit iets te maken heeft met de controverse over de Koreaanse cijfers.
Lernout & Hauspie verwacht de uitkomsten van het KPMG-onderzoek tijdens de presentatie van de derde kwartaalcijfers bekend te maken. Het is nog niet bekend wanneer de SEC zijn onderzoek afrondt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.