Telecomproducten op basis van PC-standaarden

Motorola gaat zich op grote schaal richten op telecomapparatuur op basis van PC-standaarden. Het bedrijf gaat CompactPCI-systemen op de markt brengen.

De eisen in de telecom zijn zeer hoog. Bellers willen te allen tijde een kiestoon. Dienstverleners eisen 'vijf negens' beschikbaarheid, 99,999 procent. Deze zogenaamde high availability-eisen (HA) komen overeen met een uitvalspercentage van 5 minuten per jaar, inclusief reparaties, installaties van upgrades en onderhoud.
Tot voor kort ontwierpen telecombedrijven en apparatuurleveranciers hun eigen systemen om aan deze hoge eisen tegemoet te kunnen komen. Maar oem's en telecombedrijven staan met het opengaan van de markten en de opkomst van Internet onder hoge druk.
Siemens demonstreerde enkele maanden geleden al zijn Voxportal telecomcentrale op basis van Motorola's systemen. Het Duitse bedrijf voegde er talrijke spraakservices aan toe. De Voxportal kan aan bellers of telefonerende automobilisten e-mail voorlezen en gesproken berichten versturen. Dienstverleners hebben er verder weinig werk aan.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.