Dataverlies bij snelle Windows ME-systemen

Het is fijn als je computer redelijke snelheid houdt - maar wanneer dat af en toe data-verlies betekent, zoals bij snellere Win ME-versies, geeft dat te

Het probleem van mysterieus verloren gegane gegevens openbaarde zich eind vorige week in tests vanPC World. Windows ME-systemen ( Millennium Edition) die draaien op een snelheid van 933 MHz of meer bleken bij uitschakeling gegevens zoek te maken. Overigens gebeurde dit volgensPC World enkel onder zeer specifieke omstandigheden, en houdt het probleem waarschijnlijk verband met ATA100 harde schijven met een grote fysieke cache.
Volgens Microsoft, dat onofficieel erkent in zijn labs zelf al op het probleem te zijn gestuit, ligt de oorzaak in het feit dat supersnelle systemen soms de energietoevoer afsluiten voordat de inhoud van een grote drive-cache naar de schijf is geschreven. Zo kan datgene waaraan je werkte verloren gaan.
Hoewel het probleem vooralsnog alleen de kop op heeft gestoken bij machines die Windows ME draaien, bezweert Microsoft dat het niets van doen heeft met fouten in dit besturingssysteem. Ondanks die ontkenningen heeft het softwarebedrijf welpatches ontwikkeld om de problematiek te bestrijden. Die lapmiddelen worden ingebouwd in kopieën van Win ME die op nieuwe systemen worden geladen, maar niet vrijgegeven aan het publiek. Microsoft adviseert gebruikers die inmiddels een versie van Windows ME draaien op een machine met een 933 MHz- of snellere processor en een grote-cache harde schijf contact op te nemen met de fabrikant van de eigen PC. Tot die tijd is het raadzaam het energiebeheer van Windows ME uit te schakelen. Dit voorkomt dat de automatische afsluit-functie in werking treedt, en daarmee het eventueel verloren gaan van belangrijke informatie.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-25T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.