AOL en Time Warner komen Europa tegemoet

AOL en Time Warner doen water bij de wijn om de gunst van de Europese antitrust-autoriteiten te winnen voor hun geplande 129 miljard dollar joint venture.

De Europese Commissie heeft de nieuwe concessies, waarvan de details niet bekend zijn gemaakt, bevestigd. Nu moet de EC voor 24 oktober tot een uitspraak komen. Eerder deze week spraken de aanstaande huwelijkspartners AOL en Time Warner al met de Amerikaanse FCC (Federal Communications Commission) over het bieden van vrije toegang aan de concurrentie op hun kabelnetwerken, IM-diensten (instant messaging) en interactieve televisie-systemen. De FTC (Federal Trade Commission) heeft zelfs al gedreigd met een rechtszaak als AOL en Time Warner niet van zins zijn een deel van hun macht in te leveren.
De weerstand van de Europese autoriteiten is zo mogelijk nog groter dan die van hun Amerikaanse tegenhangers. In Europa bestaat vooral bezorgdheid over de extra allianties die de huwelijkspartners van plan zijn te sluiten met toonaangevende Europese marktspelers. Time Warner aast op een joint venture op muziekgebied met de EMI-groep. Daardoor zou de grootste muziekuitgever ter wereld ontstaan, met een waarde van 20 miljard dollar. De EC is vooral bezorgd dat hierdoor voor AOL een oneerlijke toegang tot publicatierechten voor muziek zal ontstaan. EMI en Time Warner hebben inmiddels toegezegd dat ze bereid zijn de omvang van hun joint venture voor een deel op te splitsen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.