Sun/Cobalt-deal doorkruist Seagate/Cobalt

Sun Microsystems heeft door de overname van Cobalt Networks zijn positie in de server-markt versterkt. De vraag is nu wat de gevolgen zijn voor Seagate.

In april dit jaar kondigde Seagate Technology, leverancier van hardware voor data-opslag, een samenwerkingsverband aan met Cobalt Networks, gericht op het ontwikkelen van NAS-randapparatuur (Network-Attached Storage). De samenwerkingspartners besloten een serie op Linux gebaseerde server-hulpmiddelen te ontwikkelen voor aanbieders van Internet- en applicatie-diensten. De productenserie, gedooptSeagate Service Appliance Solutions, moest de Internet- en applicatie-dienstenaanbieders in staat stellen hun kleine en middelgrote klanten data-opslag en -beveiliging te verkopen.
Met deze overeenkomst wilde Seagate een eerste stap zetten in de snelgroeiende markt waar Sun nu met een grote snoekduik in is gedoken: die van deentry-level NAS-producten. Met name de Nasraq-producten van Cobalt pasten precies in dat plaatje.
Die Nasraq-producten zijn echter ook een prachtige aanvulling op Suns NAS-productlijn, net zoals Cobalts Raq-webserver dat is voor de mainstream serverlijn van Sun. Dit werpt de vraag op wat de toekomstkansen zijn voor de Seagate/Cobalt-deal.
Een woordvoerder van Seagate lijkt enthousiast over de overname van Cobalt door Sun. "Beide bedrijven zijn belangrijke strategische partners van Seagate", zegt hij. "Vooralsnog gaan we ervan uit dat het met Cobalt 'business as usual' is en bekijken we met Sun wat daar nog aan is toe te voegen."
Als dat optimisme terecht blijkt, zal er straks sprake zijn van een drievoudige alliantie op de NAS-markt. Zo niet, dan is de kans groot dat Seagate op diezelfde markt straks met lege handen staat.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.