HP loopt vooruit op Uddi-standaard

Hewlett-Packard zegt met eSpeak nu reeds een standaard te hebben voor elektronische handel waar Uddi nog ontwikkeld moet worden. Maar HP staat (nog) alleen.

De veelheid aan technologische standaarden en platformen is een belemmering voor elektronische handel. Universal Description, Discovery and Integration Specifications (Uddi) moet daar een eind aan maken. Een kleine 40 bedrijven, waaronder IBM, Microsoft, Sun, Compaq en Nortel gaan gezamenlijk deze standaard ontwikkelen. voorop te lopen met het verlenen van diensten voor Internet-handel. Het systeem eSpeak gaat het opnemen tegen Uddi. Hewlett-Packard wil hetzelfde bereiken met zijn oplossing Espeak.
In een reactie op de Uddi-ontwikkeling zei HP-ceo Carly Fiorina tijdens haar keynote op de Networld+Interop in Atlanta: "HP's eSpeak maakt het mogelijk nu al webservices te ontwikkelen en niet over twee jaar." Toch houdt Fiorino de weg naar concurrent Uddi open: "We zijn hun plannen aan het evalueren."
Fiorina ging eveneens in op de voortgaande poging van HP om de management services poot van consultant Pricewaterhousecoopers over te nemen. "De beste manier om een nuttige link tot stand te brengen tussen een technologie- en een consulting business, is door er één over te nemen."
Zij bracht eveneens de lancering van HP's Superdome Unix-server ter sprake. Volgens haar maakt de lancering van een krachtige server als de Superdome, in combinatie met de diensten van bedrijven zoals PWC, het mogelijk diensten voor elketronsische handel op elk gewenst niveau te leveren. "We zijn beland in de renaissance van het informatietijdperk, waar alles samenkomt."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.