Intel onthult nieuw micro-architectuur

Chipfabrikant Intel heeft gisteren een I/O architectuur onthult die is bedoeld voor de markt van ingebedde Internet-processoren.

Volgens Intel haalt zijn technologie kloksnelheden van 733 MHz zonder daarvoor meer dan 1 Watt aan stroom te gebruiken. De chipset haalt deze prestatie vanwege de geringe hitte die de chip produceert. Hierdoor zijn componenten veel dichter bij elkaar te plaatsten. Intel richt zich met zijn nieuwe architectuur, die de Xscale 80200 processor combineert met een 80312 I/O Companion Chip, voornamelijk op de producenten van Internet-apparatuur en opslagsystemen, waar deinput/output-capaciteiten van een chipset van essentieel belang zijn.
Het product, dat in het eerste kwartaal van 2001 op de markt komt, zal eerst alleen in 333 en 600 MHz versies leverbaar zijn, al zal de 733 MHz variant daar volgens Intel snel op volgen. De fabrikant voegde daar aan toe ook een 1 GHz model van de 80200-chip in zijn architectuur te willen integreren.
Tot dereal time besturingssystemen die de set ondersteunen behoren onder andere Windriver Systems's 1xWorks en verschillende ingebedde versies van Unix.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.