Novell wil klanten lokken met nieuwe dienst

Novell heeft gisteren in Atlanta zijn Portal Services software onthult. Hiermee geeft het bedrijf toegang tot diensten die zijn afgestemd op de PC-gebruiker.

Met zijn nieuwe service biedt Novell klanten en eigen werknemers via één adres onder andere email, persoonsgericht nieuws, software applicaties en informatiediensten. Op deze manier hoopt de onderneming een aanzienlijk percentage van de 88 miljoen afnemers van zijn producten aan zijn nieuwe Internet-service te binden.
Volgens Mike West, analist van de Gartner Group is de stap van Novell een juiste. Een Gartner-onderzoek gaf aan dat in 2003 ongeveer 60 procent van de Fortune 500 lijst van grootste concerns ter wereld eigen portals zullen beheren die zich voornamelijk richten op het aanbieden van persoonsgerichte informatie, het vereenvoudigen van B2B (business to business) e-commercie en het aanbieden van op de gebruiker afgestemde bedrijfsapplicaties.
Portal Services, dat aan het eind van dit jaar leverbaar is, zal toegankelijk zijn via web browsers en handcomputers en mobiele telefoons die beschikken over toegang tot het wereldwijde web. De dienst ondersteunt de besturingssystemen Netware, Windows NT/200, Solaris en Linux.
Novell gaf ook te kennen eind dit jaar een nieuwe versie van zijn email en werkgroep client Groupwise uit te willen brengen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.