Sony stopt tv en web in een laptop

Wie even snel een aandelentransactie wil afhandelen maar toch geen cliffhanger van zijn favoriete soaps wil missen, kan sinds gisteren terecht bij Sony.

Met het allernieuwste speeltje van de Japanse electronica-fabrikant kun je tegelijkertijd surfen, emailen én tv-kijken. Echt klein is de Airboard niet, met een 10,4 inch beeldscherm, maar tv kijken op een gameboy-achtig schermpje is naturlijk ook geen genot.
De Airboard heeft niet alleen het uiterlijk van een laptop, ook qua prijs zit het nieuwste apparaat daar niet ver van af. Voor rond de drie mille komt het speeltje in de etalage te liggen. En net als bij de laptop betekent een draadloze Internet-verbinding niet dat de gebruiker een al te grote bewegingsvrijheid heeft. De draadloze Internet- en tv-verbinding reikt tot aan pakweg de tuin of de straatkant, maar niet veel verder.
Desondanks verwacht Sony veel van de Airboard. Wie dat wil, kan in het zonnetje in de tuin zijn zaakjes afhandelen en/of lekker tv-kijken. En dat zal een grote groep computergebruikers aanspreken, zo verwacht het Japanse concern. Sony had het gisteren bij de presentatie zelfs over 'de introductie van een nieuwe levensstijl'.
Of dat zo is, moet binnenkort blijken. Op 1 december, overigens niet bepaald de datum waarop mensen in de tuin gaan zitten internetten, komt de Airboard in Japan op de markt. Maar het is natuurlijk wel mooi op tijd voor kerstmis.
Sony kan een oppeppertje wel gebruiken, want het aandeel kreeg gisteren een fikse tik toen het bedrijf bekend moest maken dat de Playstation 2 in de VS wat later op de markt komt. En dat zou daar nu juist hét kerscadeau moeten worden. De belangrijkste reden is dat er voor Playstation 2 nog niet voldoende interessante spellen beschikbaar zijn.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.