Domeinregistreerders wachten met voorstellen

Bedrijven die de registratie van nieuwe Internet-domeinen voor hun rekening willen nemen, kunnen tot maandag hun voorstellen indienen bij de Icann.

Deze organisatie, die voluit de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers heet, geeft bedrijven rechten om Top-Level-Domeinnamen uit te geven. Het naamloze samenwerkingsverband waaronder de 21 belangrijkste Internet-registreerders opereren hebben nog niets van zich laten horen. Sommige van de coalitiepartners zouden nog niet eens op de hoogte zijn van de voorwaarden die gekoppeld zijn aan de aanvraag van de nieuwe domeinen.
Wel is inmiddels duidelijk dat het Amerikaanse .KIDS een aanvraag heeft ingediend voor het beheren van de registratie van een algemeen .kids domein. Het bedrijf is inmiddels al bezig met het verzamelen van pre-registraties voor het domein.
.KIDS wil voor de registratie van het algemene .kids-domein gebruik maken van het Canadese Tucows, dat onder zijn eXtensible Registry Systems (OpenXRS) inmiddels proeven doet met een algemeen .moo-domein. Tucows wil bij de registratie dezelfde methode hanteren als Network Solutions met zijn bekend .com-domein.
Tucows maakt samen met concurrenten als Network Solutions en Register.com onderdeel uit van de groep van 21 belangrijkste Internet-registreerders die nog geen voorstel bij de Icann heeft ingediend. Verondersteld wordt dat de coalitie er nog niet uit is naar welk technologisch platform de voorkeur uitgaat in het definitieve voorstel: of OpenXRS van Tucows, of het bestaande .com netwerk van Network Solutions.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.