Nieuw product voor digitale media-bestanden

Nog even en geen enkel bedrijf kan meer zonder een weldoordacht systeem voor het opslaan van auteursrechtelijk beschermde informatie. Dit vindt althans Artesia Technologies, een nieuw Amerikaans bedrijf, dat brood ziet in deze vorm van 'digitaal vermogensbeheer' zoals ze het zelf noemen.

Bij het beheer van auteursrechtelijke informatie zoals foto's, illustraties, audio- en videobestanden wordt vooral gedacht aan reclamebureaus en uitgeverijen. Volgens de oprichters van Artesia kan straks geen modern bedrijf meer zonder een goed beleid in het digitaal bewaren van deze informatie. Steeds meer bedrijven gebruiken meerdere media naast elkaar. Denk aan brochures, websites, email en dergelijke. Huisstijlregels dwingen bedrijven om steeds beter vast te leggen en bij te houden welk materiaal in welk medium in gebruik is. Ook voor het uitbetalen van gebruiksrechten op media-uitingen aan rechthebbende partijen is een goede registratie onontbeerlijk.
De bestaande oplossingen voor het beheer van deze gegevens en bestanden zijn vooral gericht op grootgebruikers, waardoor de programmatuur onvoldoende aansluit bij de eisen en wensen van traditionele bedrijven en organisaties. De Teams-software van Artesia zou wel op die wensen in kunnen spelen, aldus het bedrijf.
In de zogeheten 'content engine' van dit product zijn alle digitale bestanden vast te leggen. Aan deze centrale database is een reeks van applicaties gekoppeld die gebruik en beheer van het materiaal ondersteunt en mogelijk maakt. Hierbij is ook gekeken naar mogelijkheden om koppelingen te leggen met bestaande zakelijke applicaties, zodat via één systeem digitaal beeld- en andere materiaal door de gehele organisatie heen kan worden gebruikt. Hiervoor ondersteunt het systeem standaarden als XML en Corba.
Raadpleeg voor meer informatie:http://www.artesiatech.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-06T00:00:00.000Z Redactie Computable