Microsoft zet in op vertraging rechtszaak

Ondanks protesten van de Amerikaanse overheid, zadelt Microsoft de rechters op met een maandenlang schema van protesten en verhoren in de antitrust-zaak.

Mocht het voorstel van Microsoft worden aangenomen, dan betekent dit dat de zaak rond de vermeende monopoliepositie van het bedrijf pas in de volgende presidentstermijn wordt behandeld. Afgelopen juli beslisten de Amerikaanse rechters nog dat Microsoft moest worden opgesplitst vanwege schending van de monopolie-regels met zijn Windows-besturingssysteem, en dat de zaak snel moest worden behandeld. Maar inmiddels is de zaak door het Hooggerechtshof doorverwezen naar de lagere juridische echelons. Dit brengt extra vertraging met zich mee.
Microsoft heeft de rechters laten weten dat het op zijn minst zestig dagen en vier keer de normale hoeveelheid tekst nodig heeft om zijn zaak te bepleiten. De overheid krijgt vervolgens dezelfde ruimte om zijn weerwoord te formuleren, waarop Microsoft wederom dertig dagen zou moeten krijgen om te reageren. De Amerikaanse zal op 5 oktober op het voorstel van Microsoft reageren. Als de overheid akkoord gaat met Microsoft's voorstel zal de zaak niet eerder dan medio december worden geopend. In dat geval kunnen de rechters pas begin februari - dus na de start van de nieuwe presidentstermijn - op Microsoft's verweer reageren.
Volgens Microsoft rechtvaardigt het belang van de zaak een uitgebreide behandeling, maar volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie vertraagt het softwareconcern onnodig de behandeling van een zaak "die een snelle afwikkeling verdient".
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.