Ericsson komt met driedimensionale GSM

Umts het neusje van de zalm? Nee hoor: Ericsson is al bezig met iets nog nieuwers: een mobiele telefoon waarmee driedimensionale beelden zijn te ontvangen.

Voor het ontvangen van driedimensionale beelden is een nog veel sneller netwerk nodig dan Umts, maar ook daar wordt aan gewerkt. Directeur Hakan Eriksson van de Zweedse fabrikant van telecomapparatuur voorspelt in deFinancial Times dat in 2011 netwerken operationeel worden die vijftig keer zo snel zijn als Umts. Deze zullen dan waarschijnlijk als uitbreiding functioneren op de Umts-netwerken, die mobiel internetten mogelijk moeten maken.
De 'vierde generatie' verzendt data met een snelheid van zo'n 100 mbps. De derde generatie, waarop Umts (Universal Mobile Telecommunications System) is gebaseerd, kan zo'n 2 mbps halen. Zet dat eens af tegen uw Internet-PC met analoog modem, waarmee u nu hooguit een transmissiesnelheid haalt die 400 keer zo langzaam is als Umts en 20.000 keer zo traag als wat we over tien jaar met een mobieltje zouden kunnen bereiken.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-04T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.