Voormalig Microsoft-man start mobiel bedrijf

Ex-Microsoft-topman Ron Mokady heeft Commtag, een nieuw bedrijf voor mobiele communicatie tussen personen (person-to-person, p2p), opgericht.

De voormalige directeur telecommunicatietoepassingen was voor zijn indiensttreding bij Microsoft oprichter en eigenaar van Stnc, een bedrijf met een omvangrijke expertise op het gebied van persoonlijke mobiele communicatie, dat enige tijd geleden door de softwarereus werd ingelijfd. Sindsdien heeft Microsoft de kennis van Stnc toegepast in producten als Mobile Explorer. Volgens Mokady wordt de consumentenkant van de mobiele markt inmiddels goed bediend door de grote spelers, zoals Palm, Symbian en Microsoft.
Zijn nieuwe bedrijf Commtag wil zich dan ook gaan richten op het serverdeel van de mobiele markt, in het bijzonder op de ontwikkeling van mobiele netwerkapplicaties. Volgens de voormalige Microsoft-functionaris wordt dit deel van de mobiele ontwikkeling nog slecht bediend door softwaremakers en -operaters.
De oplossing van Commtag, die volgens Mokady binnen achttien maanden wordt gelanceerd, is bedoeld voor netwerkoperators. Zij zouden hun klanten met het product betere mogelijkheden kunnen bieden voor het ontvangen en versturen van data, onafhankelijk van de gebruikte mobiele apparatuur en interface-standaard. Momenteel is Mokady bezig met het verzamelen van de benodigde financiën voor de ontwikkeling van het product. De omvang van het ingezamelde bedrag zal volgens hem tot de top-20 investeringen in mobiele toepassingen behoren. Op dit moment heeft Commtag vier werknemers in dienst. Dat aantal zal volgens Mokady volgend jaar oplopen naar vijftig.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.