Sendmail lanceert verbeterde Switch

De Amerikaanse ontwikkelaar van email-software Sendmail lanceert versie 2.1 van zijn vlaggenschip Switch MTA (mail transfer agent).

Daarnaast kondigt het bedrijf aan dat het in november de Advanced Message Server op de markt zal brengen. Sendmail is een uitzonderlijke starter: bij zijn oprichting in 1998 had het bedrijf al 2,5- tot 3 miljoen geregistreerde gebruikers. Dit kwam doordat zijn Switch-product het eerste email-programma was; het is in 1981 ontwikkeld door universiteitsonderzoeker Eric Allman, op dit moment Sendmails cto (chief technology officer).
De nieuwe versie van Switch bevat een aantal beveiligingsvoorzieningen, zoals een filter voor ongewenste bijlagen. Daarnaast heeft Sendmail onder andere meer inhoudbeheer en encryptie-faciliteiten aan het pakket toegevoegd.
Inmiddels hebben de investeerders van Sendmail een strategische koersverandering bekend gemaakt, waarbij ze zich meer zullen gaan richten op de winstgevendheid van de onderneming dan op het vergaren van marktaandeel. Naar verwachting zal de onderneming daardoor eind volgend jaar winst gaan draaien.
Met de Advanced Message Server richt Sendmail zich op de markt van email-hosts van snel groeiende service providers. Op dit moment bestaat hier nog een gemiddelde behoefte aan het hosten van 100.000 mailboxen, maar dit zal volgens Sendmail snel oplopen naar een miljoen. Advanced Message Server maakt het mogelijk via een universele toegang grote hoeveelheden berichten te verzenden van en naar POP-, Imap-, Web- en WAP-apparatuur.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.