Topman Oracle zet in op prestatieverbetering

Oracle-topman Ellison legt 1 miljoen dollar op tafel als zijn nieuwe applicatieserver de prestaties van commerciële sites niet met een factor drie verhoogt.

Larry Ellison deed zijn belofte tijdens een 'keynote' op de Open World 2000 conferentie in San Fransisco. De Oracle-topman is ervan overtuigd dat met de nieuwe Oracle9i Application Server de prestaties van websites aanzienlijk te verbeteren zijn, dankzij onder ander de Cache Fushion-technologie. Ellison gaf ook te kennen dat toekomstige versies van de Oracle9i Application Server en de Oracle9i Database zullen worden ontdaan van 'onnodige' functies, zodat de efficiëntie ervan te verbeteren valt. Bovendien verklaarde hij dat de Oracle-producten zo goed mogelijk zullen worden afgestemd op de servers van Sun Microsystems en Hewlett-Packard, om zodoende systeemfouten te voorkomen. "Er bestaat een ongelimiteerde hoeveelheid hardware- en software-configuraties en dat is krankzinnig. Elk kind is uniek, maar dat zou niet mogen gelden voor computersystemen."
Ellison zette zich ook af tegen de database-testmethodiek van de Transaction Processing Performance Council. Dat is op dit moment de meest gebruikte onafhankelijke methode om de prijs/prestatie-verhouding van databases en besturingssystemen te meten. Microsoft gebruikte de TPC-methodiek om goede prestaties van zijn SQL Server 2000 en Windows 2000 besturingssysteem te bewijzen. Ellison bestempelt de methodiek als "ouderwets."
Ophttp://www.oracle.com/guarantee/content.html staan de voorwaarden van de actie vermeld. Diegenen die onder hun website een IBM DB2 of Microsoft SQL Server database hebben hangen, komen in aanmerking voor de actie. Zij zijn dan verplicht de Oracle-producten te kopen naar advies van de leverancier. Mocht vervolgens blijken dat de (commerciële) site niet minstens drie keer sneller draait, dan krijgt de site-exploitant van Oracle een miljoen dollar in het handje.
De actie geldt overigens alleen in de Verenigde Staten. Theo Rinsema, director marketing Oracle-Nederland, legt uit dat verschillen in wetgeving tussen landen het niet mogelijk maken overal dezelfde actie te voeren. "Maar wij zoeken zeker aansluiting. We zijn nu aan het bestuderen hoe we hier in Nederland erop kunnen inhaken."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra, Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.