Backup zonder tussenkomst server in opkomst

Legato Systems, leverancier van backup-systemen, verwacht dat het kopiëren zonder tussenkomst van servers steeds belangrijker wordt.

Voor zijn Celestra-product zegt het bedrijf nu een backup te kunnen draaien zonder tussenkomst van een applicatieserver die het proces aanstuurt. Opslag in de vorm van SAN-configuraties, waarbij opslagsystemen direct zijn aangesloten op applicatieservers, heeft als voordeel dat het netwerkverkeer zoveel mogelijk wordt ontzien. Door het backup-proces los te koppelen van de applicatieserver en de besturing in de SAN-omgeving te plaatsen heeft ook het backuppen geen invloed meer op het functioneren van de applicatieservers. De toepassing die de backup aanstuurt is te laden in opslagapparaten, switches of routers in de SAN-omgeving. Senior system engineer Bert Sluys van Legato Systems verwacht dat deze vorm van backup door hogere opslagvolumes en gelijkblijvende netwerkcapaciteit steeds belangrijker zullen worden.
Het product Networker 6 is van een aantal eigenschappen voorzien die bedrijven kostenbesparingen op backup-gebied moeten geven. In Networker 6 zijn tapelibraries over meerdere knooppunten te delen. In de huidige Legato-software is ieder opslagknooppunt van een eigen backup-systeem voorzien. In de nieuwe configuratie kunnen meerdere knooppunten eenzelfde tapesysteem delen.
Het bedrijf houdt zijn klanten, vooral die in de telecom-wereld, een tweede kostenbesparing voor doordat herstel van omgevingen vanuit hybride omgevingen is uit te voeren. Een Windows NT omgeving is te herstellen vanaf bijvoorbeeld een Unix HP-UX-client. Samen met netwerkmanagement over hybride platformen moet dit bedrijven goedkoper uit te voeren netwerkbeheer geven.
Legato is druk bezig om naast zijn distributiekanaal, waarlangs het tot nu toe zijn producten sleet, een organisatie op te zetten om zelf systemen te implementeren en te ondersteunen bij grote bedrijven. Naast de Amerikaanse poot komt er ook een Emea-onderdeel. Het distributiekanaal blijft bestaan om kleinere klanten van Legato-systemen te voorzien.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-05T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf