Fusie AOL/Time Warner mag onder voorwaarden

De Europese Commissie is onder voorwaarden bereid toestemming te geven voor de fusie tussen America Online (AOL) en Time Warner.

Belangrijkste voorwaarde is dat Time Warner afziet van zijn voorgenomen joint venture met de muziektak van EMI. Eerdere pogingen van Time Warner en EMI om de Commissie goedgezind te stemmen door het verkopen van Virgin Records en een belangrijk deel van de muziekcatalogus lijken de anti trust autoriteiten van de EU niet op andere gedachten te hebben gebracht.
Daarmee blijft de voorgenomen joint venture tussen Time Warner en EMI een obstakel voor de fusie tussen AOL en Time Warner. De Europese Commissie had eerder al aangegeven een te dominante positie te vrezen van het blok AOL-Time Warner-EMI in de digitale distributie van muziek. Zonder EMI zou de samenwerking van AOL en Time Warner volgens de autoriteiten wel aanvaardbaar zijn.
Het is nu de vraag of Time Warner en EMI alsnog afzien van een innige samenwerking. De deadline voor de beslissing over de fusie tussen AOL en Time Warner is 24 oktober. Maar gewoontegetrouw maakt de Commissie altijd minstens een week eerder zijn besluit bekend. Het is dan ook de verwachting dat de EU rond 11 oktober uitsluitsel geeft over beide deals.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.